De voordelen van avocado voor senioren.

De voordelen van avocado voor senioren

De avocado, ook bekend als Persea americana, is een krachtig supervoedsel dat de laatste jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen. Deze heerlijke groene vrucht, die vaak voor groente wordt aangezien, kun je het beste in plakjes snijden en aan je favoriete salade toevoegen.

De avocado is een favoriet geworden onder veel gezondheidsliefhebbers, maar vooral onder de jongere generatie, vanwege haar heerlijke smaak en gezondheidsvoordelen.

Avocado’s zorgen voor een verbeterde cognitieve functie

Avocado in je dieet opnemen heeft talloze voordelen. Iets wat vooral voor senioren geldt. Volgens een onderzoek van de Tufts University in de Verenigde Staten kan het consumeren van één avocado per dag het werkgeheugen en probleemoplossend vermogen van oudere volwassenen aanzienlijk verbeteren.

Aan dit onderzoek deden 40 gezonde volwassenen van 50 jaar en ouder mee. Zij aten zes maanden lang dagelijks één verse avocado. De resultaten toonden een toename van 25% van het luteïnegehalte in hun ogen en een verbeterde cognitieve functie.

Luteïne is een pigment dat veel in fruit en groenten voorkomt en dat zich in het bloed, de ogen en de hersenen ophoopt. Het werkt als een ontstekingsremmer en antioxidant.

Dus als je graag je hersenkracht wilt vergroten en jouw cognitieve functie wilt verbeteren, dan is het een bijzonder goed idee om avocado aan je dieet toe te voegen. Want het is niet alleen lekker, maar het heeft ook talloze gezondheidsvoordelen die je algehele welzijn kunnen verbeteren.

Avocado’s bevorderen de gezondheid en voorkomen ziekten

Als het gaat om het bevorderen van de gezondheid en het voorkomen van ziekten, dan zijn avocado’s altijd een goede keuze. Ze zitten niet alleen boordevol essentiële voedingsstoffen, maar ze bezitten ook ontstekingsremmende eigenschappen die het risico op kanker kunnen verlagen en de algehele gezondheid kunnen verbeteren.

Avocado’s zijn ook gezond voor je hart, want ze zijn rijk aan kalium waarvan bekend is dat het zowel de bloeddruk verlaagt, als het risico op hartaandoeningen, beroertes en nierfalen vermindert. Voor mensen met gewrichtspijn zijn avocado’s ook een geweldige bron van fytosterolen, antioxidanten en omega-3 vetzuren die ontstekingsremmend werken en artritis gerelateerde pijn kunnen verlichten.

Avocado’s zijn geweldig voor de ogen en darmen

Dat is zelfs nog niet alles, want avocado’s zijn ook geweldig voor je ogen, want ze bevatten veel van de fytonutriënten luteïne en zeaxanthine, die het risico op ouderdomsstaar en maculadegeneratie kunnen verminderen. Als je daarnaast de gezondheid van je darmen wilt verbeteren, dan zijn avocado’s rijk aan vezels die de regelmaat en algehele gezondheid van je maag en darmen kunnen verbeteren.

Al tientallen jaren worden avocado’s gebruikt voor medicinale doeleinden en om verschillende chronische aandoeningen te behandelen. Ze worden vaak aangeprezen als één van de voedzaamste voedingsmiddelen, dankzij hun vele gezondheidsbevorderende eigenschappen. Dus als je de vruchten wilt plukken van slechts één avocado per dag, dan kun je je hart ophalen!

Avocado’s zorgen voor veel essentiële voedingsstoffen

Het eten van fruit en groenten is vooral een uitstekende manier om de gezondheid van senioren te verbeteren. Senioren moeten zonder meer allerlei voorzorgsmaatregelen nemen om het risico op ziekten en kwalen te verminderen, want iedereen is hier vatbaar voor. Smoothies en salades zijn een geweldige manier om deze essentiële voedingsstoffen in je dieet op te nemen.

Avocado’s zijn bovendien uitstekend voor de gezondheid van huid en haar. De voedende eigenschappen zijn goed voor droog en beschadigd haar. Veel mensen gebruiken avocado om huid- en haarmaskers te bereiden. Avocado-olie biedt in het bijzonder een verlichting bij plaque psoriasis. Avocado bevat ook bètacaroteen en lycopeen, twee essentiële organische verbindingen die de algehele gezondheid van de huid en het haar kunnen verbeteren.

Avocado’s verbeteren je gezondheid en welzijn aanzienlijk!

Kortom, avocado’s in je dieet opnemen kan je gezondheid en welzijn aanzienlijk verbeteren. Met al hun voordelen is het dan ook geen verrassing dat avocado’s als een superfood beschouwd worden. Dus als je ook op zoek bent naar een heerlijke en voedzame manier om je algehele gezondheid een boost te geven, kijk dan niet verder dan de bescheiden avocado!


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *